Een tijdje geleden sprak ik met iemand op Instagram over de meisjes en het werken vanuit huis gecombineerd met het helpen met het schoolwerk van haar kindjes. Ze vond het lastig om de focus te houden en een gezellige sfeer in huis te kunnen bewaren. Ik vertelde dat wij hier ook de oliën voor gebruiken en haar reactie was als volgt: “Oké, ik snap je obsessie met de oliën echt niet. We hebben pas een heel flesje lavendel opgemaakt om onze zoon te helpen slapen en het deed helemaal niets.”
Lees ook: Kidscents van Young Living
Ik vroeg haar waar zij de lavendelolie had gekocht en zij vertelde dat ze die in de natuurwinkel had meegenomen. Ze hebben daar schappen vol met flesjes essentiële olie. En volgens het etiket zijn die allemaal 100% natuurlijk.
Hier schrok ik dus echt van en ik heb haar uitgelegd dat het wel degelijk uitmaakt waar je je oliën koopt. Het is namelijk ontzettend belangrijk om te weten wat je gebruikt, waar de boerderij staat waar de planten groeien en hoe het proces eruit ziet. Van het zaadje naar het plantje, tot de olie in het flesje gaat en de verzegeling op het flesje gaat. Het liefste zou ik meteen alles met jullie willen delen over veiligheid en zuiverheid van essentiële oliën, maar laten we even snel naar kwaliteit kijken. Wist je dat Young Living het enige bedrijf is dat kan garanderen dat je olie ontvangt uit het eerste destillatieproces? Dit noemen zij het Seed to Seal garantie.
Maar wat is dan een eerste destillatie? Wat houd dit dan in?
Ik ga het je laten zien met het zetten van thee. We weten allemaal hoe je thee zet toch?
De thee die je aan de rechterkant ziet was de eerste kop thee die ik vanmorgen zette met een nieuw theezakje. Dit is een eerste destillatie kop thee. Ik maakte daarna nog een kopje met hetzelfde theezakje dat ik ook gebruikte bij het eerste kopje. Dit noem ik de tweede destillatie.
Zie je waar ik naartoe ga?
Ik deed dit namelijk nog twee keer met hetzelfde theezakje, waardoor de kleur van de thee steeds lichter werd. Dit laatste kopje is wat je koopt in de natuurwinkels of bij de drogist. Soms bieden zij oliën uit zelfs een 6e distillatie of nog hoger aan. De meeste fabrikanten nemen deze 6e distillaties of hoger en voegen er wat synthetische materialen aan toe, zetten ze in de schappen en noemen dit essentiële oliën. Dit mag wettelijk gezien, omdat er een heel minimaal deel in het flesje van is terug te vinden (5%).
Dat is dus de reden waarom deze flesjes niet doen wat je ervan zult verwachten. Als dit de manier is hoe Starbucks jouw koffie zou serveren, ben ik er vrij zeker van dat je meteen op zoek zou gaan naar een ander koffietentje.
Wat ik hiermee probeer uit te leggen is: Wanneer je zegt dat essentiële oliën niet voor je werken en je mijn berichten erover hebt gelezen en denkt ” Yeah Right! Ik heb het geprobeerd maar ik vond het geen succes” , denk dan eens na over wat je hebt geprobeerd en overweeg dan een betere optie.
Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het gebruik van essentiële oliën? Je mag altijd mailen naar info@bloomingblends.nl waar mijn team en ik voor je klaarstaan met tips en advies. Ben je benieuwd wat de oliën nog meer voor je kunnen betekenen? Klik dan hier voor de allerbeste start!
Liefs,
Marjon