Een parfum dat je in de winkel koopt, kan duur zijn en je vindt misschien niet precies de geur die je zoekt. Bovendien zitten deze vol met stoffen die niet goed zijn voor je lichaam. Dus in plaats van het kopen van een synthetisch parfum kun je je eigen parfum maken met je favoriete essentiële oliën. Een olieparfum op basis van essentiële oliën is snel en gemakkelijk te maken en de combinaties zijn vrijwel eindeloos.
Lees ook: Mijn herfst musthaves
Parfums zijn eigenlijk chemische cocktails die een willekeurig aantal geheime ingrediënten bevatten. We worden dagelijks blootgesteld aan deze geuren op verschillende manieren en niet alleen door de producten die we zelf hebben uitgekozen. Sommige ingredienten zijn zo schadelijk dat het gebruik er van gelijk staat aan het roken van een sigaret of het inhaleren van uitlaatgassen. Door essentiële oliën te gebruiken creëer je een natuurlijke oplossing om van heerlijke geuren te genieten. Je kiest drie ‘onderdelen’ die samen voor een signature parfum zorgen. Hoe fijn is dat?
Hoe maak je een parfum?
Een parfum maken is zo leuk om te doen. Je gaat bewust aan de slag om geuren te beleven en te combineren. Hierdoor ontwikkel je een heel persoonlijk parfum dat echt bij jezelf past.Bijzonder he? Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je een parfum kunt maken.
Stap 1; Zorg voor een mooi parfumflesje.
Een fijn parfum hoort gewoon in een mooi flesje. Je krijgt er zo’n luxueus gevoel van als je dat flesje op je kaptafel hebt staan. Een feestje om te zien en te gebruiken. Mocht je nog een mooi flesje zoeken, kijk dan eens in de Blooming Blends webshop. Daar vind je de meest prachtige flesjes die er maar te vinden zijn.
Stap 2: Voeg de basisnoot toe.
Nu is het tijd om druppels essentiële olie toe te voegen die de basisnoot van de geur creëren (het langst aanhoudende deel van de geur). Essentiële oliën van kaneel, jasmijn, cederhout, roos, vanille, mirre en kruidnagel vormen allemaal uitstekende basisnoten. Gebruik ongeveer 10-20% essentiële olie van jouw keuze.
Stap 3: Voeg de middelste noot toe.
Essentiële olie voor de middelste noot (de geur die even naar buiten komt na het aanbrengen van de geur) is de volgende. Gebruik ongeveer 50-70% van de door jou gekozen essentiële olie. Kamille, geranium, jeneverbes, dennen, rozemarijn, ylang-ylang, nootmuskaat, lavendel, cipres en laurier zijn allemaal goede middentonen.
Stap 4:Voeg de topnoot toe.
De topnoot (de geur die je meteen ruikt na het aanbrengen) is de laatste essentiële olie om je parfum compleet te maken. Nogmaals, je wilt ongeveer 30-40% olie aan je parfumflesje toevoegen. Enkele goede essentiële oliën van topnoten zijn eucalyptus, citroen, grapefruit, pepermunt, groene munt, salie, theeboom en sinaasappel.
Stap 5: Voeg draagolie toe.
Vul je parfum af met draagolie. Door te verdunnen met draagolie gaat je parfum langer mee. Essentiële oliën zijn vluchtig en hiermee blijft de olie langer op de huid liggen zodat je er optimaal van kunt genieten. Gebruik bij voorkeur de Zoete Amandelolie. Deze is net wat vettiger als Druivenpitolie en de V-6 draagolie van Young Living.
Laat je parfum zo’n 24 uur rusten voor het gebruik. Hierdoor blenden de geuren goed in elkaar, en kun je genieten van de heerlijke geur die je zelf hebt gecreëerd!
Bevalt jouw parfum? Zorg er dan voor dat je opschrijft hoeveel druppels van elke olie in jouw parfum is gebruikt. Hierdoor kun je hem snel bijmaken wanneer het op is. Naast het creëren van jouw eigen kenmerkende geur, kan parfum met essentiële olie een geweldig persoonlijk cadeau zijn.