Een veelgestelde vraag: kan ik de essentiële oliën ook voor mijn kinderen gebruiken? Dat kan zeker! De oliën kunnen kinderen op zowel fysiek als mentaal vlak goede ondersteuning geven: zelfvertrouwen, prikkels, nachtrust, focus, spijsvertering, concentratie, positieve gedachten, angst en helderheid.

Bijna alle oliën zijn veilig te gebruiken bij kinderen. Het enige waar je op moet letten is de verdunning van de oliën, zo gebruik je iets meer draagolie dan bij een volwassenen. Dat kun je doen volgens onderstaande verdunningstabel.

verduntabel-bloomingblends-young-living-essentiele-olie-v2

Zwangerschap

Over het algemeen kun je de meeste oliën gewoon gebruiken tijdens je zwangerschap. Sterker nog: er zijn oliën die je goed kunnen ondersteunen als zwangere vrouw. Wil je weten welke dit allemaal zijn? Wij hebben een speciale Blooming Babies groep binnen onze Blooming Blends Community waarin we alles delen voor zwangeren en de jongste kindjes.

Het is wel belangrijk om te weten dat er een handje vol oliën is waar je voorzichtig mee moet zijn en niet te veel moet gebruiken. Dit zijn Clary Sage, Idaho Tansy, Juniper, Fennel, Wintergreen en Hyssop. Van Peppermint zeggen ze dat het kindje kan draaien, dus, tenzij je dit wilt, wordt deze olie afgeraden in het derde trimester.

Baby’s

Het is heel belangrijk dat je je baby rustig introduceert met de essentiële oliën. Dit kun je heel goed doen met een zachte olie als Lavender. Verdun deze olie goed met een draagolie en dan lekker onder de voetzooltjes masseren. Als je wilt diffusen: bouw dit dan rustig op.

Ook heeft Young Living een extra baby-lijn: de Seedlings collectie. Deze producten zijn puur natuur en bevatten geen schadelijk stoffen. Van billendoekjes tot shampoo, het is er allemaal.

Het belangrijkste wanneer je oliën inzet bij kinderen (en jezelf): volg je eigen gevoel. Je gevoel heeft het vaak goed. Hou het goed in de gaten. Bij twijfel raadpleeg een arts.