Een veelgestelde vraag: kan ik de essentiële oliën ook voor mijn kinderen gebruiken? Dat kan zeker! De oliën kunnen kinderen op zowel fysiek als mentaal vlak goede ondersteuning geven: zelfvertrouwen, prikkels, nachtrust, focus, spijsvertering, concentratie, positieve gedachten, angst en helderheid.

Bijna alle oliën zijn veilig te gebruiken bij kinderen. Ook die uit de Premium starterkit. Het enige waar je op moet letten is de verdunning van de oliën, zo gebruik je iets meer draagolie dan bij een volwassenen. Dat kun je doen volgens onderstaande verdunningstabel.

verduntabel-bloomingblends-young-living-essentiele-olie-v2

Zwangerschap

Over het algemeen kun je de meeste oliën gewoon gebruiken tijdens je zwangerschap. Sterker nog: er zijn oliën die je goed kunnen ondersteunen als zwangere vrouw. Wil je weten welke dit allemaal zijn? Wij hebben een speciale Blooming Babies groep binnen onze Blooming Blends Community waarin we alles delen voor zwangeren en de jongste kindjes.

Het is wel belangrijk om te weten dat er een handje vol oliën is waar je voorzichtig mee moet zijn en niet te veel moet gebruiken. Dit zijn Clary Sage, Idaho Tansy, Juniper, Fennel, Wintergreen en Hyssop. Van Peppermint zeggen ze dat het kindje kan draaien, dus, tenzij je dit wilt, wordt deze olie afgeraden in het derde trimester.

Baby’s

Het is heel belangrijk dat je je baby rustig introduceert met de essentiële oliën. Dit kun je heel goed doen met een zachte olie als Lavender. Verdun deze olie goed met een draagolie en dan lekker onder de voetzooltjes masseren. Als je wilt diffusen: bouw dit dan rustig op.

Ook heeft Young Living een extra baby-lijn: de Seedlings collectie. Deze producten zijn puur natuur en bevatten geen schadelijk stoffen. Van billendoekjes tot shampoo, het is er allemaal.

Het belangrijkste wanneer je oliën inzet bij kinderen (en jezelf): volg je eigen gevoel. Je gevoel heeft het vaak goed. Hou het goed in de gaten. Bij twijfel raadpleeg een arts.

Jonge kindjes

Voor jonge kinderen vanaf 2 jaar heeft Young Living de Little Oilers kit uitgebracht. Dit is een starterkit bestaande uit 5 essentiële olieblends uit de KidScents lijn icm de Feather the Owl diffuser. De KidScents oliën zijn speciaal ontwikkeld en gemaakt om te diffusen als op de huid aan te brengen. En is jouw kindje jonger dan 2 jaar? Ook dan kun je deze oliën op het huidje gebruiken, volgens de eerder genoemde verdunningstabel.

De beste start

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het gebruik van essentiële oliën? Je mag altijd mailen naar info@bloomingblends.nl waar mijn team en ik voor je klaarstaan met tips en advies. Ben je er klaar voor om een start te maken met de essentiële oliënL van Young Living? Klik dan hier voor de allerbeste start met de Premium Starterkit of met de Little Oilers kit.