Je zou het op dit moment misschien niet verwachten als je naar buiten kijkt, maar de zomer staat toch echt voor de deur. Volgende week gaan de temperaturen omhoog en wordt er heel wat zon voorspeld. Bij ons thuis betekent dat vooral eten van de barbecue! Gelukkig kun je ook op een gezonde manier genieten van zo’n gezellige barbecue en ik ga jullie vandaag mijn favoriete recepten laten zien.
Lees ook: Mijn ervaring met NingXia Red
Vytalyte Drops
Iedereen weet wel hoe belangrijk het is om water te drinken, maar toch ben ik vast niet de enige die er moeite mee had om voldoende water binnen te krijgen op een dag. En ik zeg inderdaad had, want sinds de Vytalyte drops gaat mij dit een stuk makkelijker af. Deze druppels zijn er in 2 smaken en ik vind ze beide echt heerlijk. Deze druppels bevatten elektrolyten die erg belangrijk zijn voor ons algehele welzijn. Op het moment dat jouw elektrolyten niet in balans zijn zul je merken dat jouw lichaam vermoeid raakt. Super fijn dus dat je jezelf met deze kleine flesjes een handje kunt helpen, zo werk je niet alleen aan jouw vochtbalans, maar ook aan jouw elektrolyten. WIN WIN als je het mij vraagt.
Salade
Tijdens een echte zomerdag vind ik het fijn om licht te eten, een salade is dan altijd een goed idee. Nou weten jullie ondertussen misschien dat ik geen echte keukenprinses ben, ik heb geen kruidenrekje vol heb en mijn moestuin lijkt het ook te begeven ondertussen, maar dit kan ik zelfs! Met de plus oliën van Young Living maak je in een handomdraai een heerlijke dressing voor jouw salade. Neem 60ml olijfolie, 15ml citroensap, 2dr Basil & 2dr black pepper.
Garnalen spiesjes
Daarnaast ben ik een echte vis liefhebster, vis is een fijn product om genoeg eiwitten mee binnen te krijgen. Van garnalen tot zalm en van pangasiusfilet tot oesters, mij maak je overal blij mee. Op de barbecue kies ik graag voor garnalen spiesjes. Ik gebruikte weer de plus oliën om een marinade te maken. Neem opnieuw 60ml olijfolie, 2dr black pepper & 2dr tangerine. Smeer de garnalen in met deze marinade en grill ze langzaam gaar. Maak het eventueel af met een beetje cocktail saus.
Tzatziki
Als laatste wil ik met jullie een tzatziki recept delen. Tzatziki wordt meestal gemaakt met volvette griekse yoghurt, hier is opzich niets mis mee natuurlijk, maar aangezien ik probeer wat meer balans in mijn voeding en sporten te brengen koos ik voor een magere variant.Begin met een halve komkommer te raspen, en laat deze goed uitlekken. Vervolgens hak je 2 knoflookteentjes zo fijn mogelijk en perst ze uit met een knoflookpers. Neem dan 250gr magere kwark en roer hier de komkommer en knoflook doorheen. Optioneel kun je een druppel Dille olie toevoegen. Als laatste maak je de tzatziki op smaak met wat citroensap en de heerlijke frisse Lime olie als extraatje. Deze tzatziki is een echt feestje op tafel en ideaal als dip voor rauwkost.
Naast al die heerlijke gerechten moet er natuurlijk ook gesport worden, over twee weken neem ik jullie mee in mijn sport routine met Young Living. Hopelijk zie ik jullie dan, voor nu wens ik jullie smakelijk eten.
Liefs,